قبل از انجام عمل کورتاژ تشخیصی چه باید کرد؟

جراحی کورتاژ تشخیصی | قبل از انجام هر عملی باید موارد مهمی را رعایت کرد. زیرا حتی کوچکترین اختلال و عدم پیشگیری می‌تواند جان بیمار را به خطر بیاندازد. درست است که کورتاژ عملی سرپایی محسوب می‌شود که در زمان کوتاهی انجام می‌شود، اما با این حال، باید مواردی را قبل از انجام آن رعایت کرد و به پزشک متخصص زنان اطلاع داد:

  • مطمئن شدن از عدم باردار بودن
  •  اعلام حساسیت‌های بیمار نسبت به موارد مختلف به ویژه داروهای خاص
  •  درمان عفونت قبل از انجام عمل کورتاژ
  • خالی بودن مثانه
  • انجام آزمایشات لازم
  • اعلام سابقه اختلالات خونریزی
  • خالی بودن معده از شب قبل از انجام عمل کورتاژ
  •  به کارگیری لوازمی که پزشک برای آمادگی و باز شدن بهتر دهانه رحم تجویز می‌کند

متخصص زنان اصفهان | کورتاژ تشخیصی.

عوارض بعد از کورتاژ تشخیصی

هر عمل و جراحی دارای عوارضی است. کورتاژ نیز از این موارد مستثنا نیست و عوارضی دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  1. ایجاد تب
  2. خونریزی کم که تا مدتی طبیعی است
  3.  دل درد
  4.  چسبندگی داخل رحم
  5.  عفونت رحم
  6. مشکلات ادراری
  7. خونریزی شدید
  8. پارگی دهانه رحم
  9.  سوراخ شدن رحم
  10. ترشحات غیرطبیعی و بدبو
  11.  گرفتگی عضلات به ویژه زمانی که از کانول استفاده می‌شود
  12. تغییر زمان دوره قاعدگی

عوارض بالا بسیار نادر هستند و در صورتی که نزد پزشکی معتمد و متخصص زنان اصفهان بروید، این موارد برای شما اتفاق نمی‌افتد. اگر پس از انجام عمل کورتاژ تشخیصی مدتی تب داشته باشید، طبیعی است. علاوه بر این، خونریزی کم و احساس درد در ناحیه شکم نیز طبیعی محسوب می‌شود اما در صورتی که این موارد بیش از چند روز ادامه پیدا کنند، باید به پزشک متخصص زنان خود اطلاع بدهید.
اگر عمل کورتاژ با بیهوشی عمومی صورت بگیرد، ممکن است عوارضی مانند سرگیجه، تهوع و استفراغ، احساس ضعف و خواب‌آلودگی هم داشته باشد که علت این موارد، استفاده از داروی بیهوشی است.

متخصص زنان اصفهان | جراحی کورتاژ

آیا بعد از کورتاژ تشخیصی خونریزی وجود دارد؟

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، خونریزی یکی از عوارض عمل کورتاژ محسوب می‌شود. این خونریزی در صورتی طبیعی است که میزان آن کم باشد. در صورت مشاهده خونریزی زیاد و شدید حتماً به پزشک متخصص زنان اصفهان مراجعه کنید.

خونریزی بعد از کورتاژ تشخیصی چند روز است؟

این که چه مدت پس از انجام عمل کورتاژ خونریزی داشته باشید، با توجه به بدن هر فرد متفاوت است؛ اما به صورت طبیعی فرد می‌تواند تا چهل روز خونریزی کم داشته باشد. با این حال، خونریزی برخی از افراد تنها پنج تا شش روز طول می‌کشد و برخی تا دو ماه خونریزی دارند. حتماً از پزشک خود بازه‌ای که پیشبینی می‌کند را بپرسید تا در صورت بیشتر شدن این دوره، به او مراجعه کنید و علت را جویا شوید.

مراقبت بعد از کورتاژ تشخیصی

از آن جایی که عمل کورتاژ بدون برش و سوزن انجام می‌شود، نیازی به استراحت طولانی در بیمارستان یا درمانگاه نیست اما ممکن است بیمار تا پنج ساعت در محل انجام عمل بماند. در مواردی که بیهوشی عمومی انجام می‌شود هم بیمار را تا حداکثر سه روز در بیمارستان بستری می‌کنند، اما این مورد بسیار کم پیش می‌آید.

پس از انجام این عمل، مدتی طول می‌کشد تا دهانه رحم به اندازه قبلی خود برگردد. به همین علت، باکتری‌ها به راحتی از واژن به رحم انتقال می‌یابند. همین امر می‌تواند موجب بروز عفونت شود. در نتیجه، پس از انجام این عمل هیچ چیزی نباید وارد مهبل شود. در صورتی که از تامپون و یا کاپ قاعدگی میخواهید استفاده کنید، حتماً با پزشکتان مشورت کنید. زمان مناسب برای برقراری رابطه جنسی را هم از پزشکتان بپرسید.

حتماً با خود یک همراه به بیمارستان یا مطب ببرید تا در انجام مراحل بعد از عمل به شما کمک کند. در حالت عادی، می‌توانید پس از یک الی سه روز به انجام فعالیت‌های روزمره خود بپردازید. با این حال، ممکن است تا مدتی احساس درد و خستگی کنید که طبیعی است. از آن جایی که بدن انسان‌ها با یکدیگر متفاوت است، تمامی موارد را از پزشک خود بپرسید و شرایط پس از عمل را با او در میان بگذارید.

متخصص زنان اصفهان | جراحی کورتاژ تشخیصی و درمانی

مراقبت های بعد از عمل کورتاژ :

پس از کورتاژ، یک پوشش جدید در رحم ایجاد خواهد شد. دوره قاعدگی بعدی ممکن است در زمان منظم رخ ندهد. ممکن است زود یا دیر شود. اگر از بیهوشی عمومی استفاده شده باشد، مدت زمان زیادی احساس خستگی می کنید و حالت تهوع و استفراغ دارید.

شما می توانید پس از یک یا دو روز به فعالیت های منظم خود بازگردید. در عین حال، در خصوص محدودیت ها از پزشک خود بپرسید.ممکن است چند روز لکه بینی و گرفتگی عضلات داشته باشید. این حالت طبیعی است. ممکن است بخواهید از پد بهداشتی برای لکه بینی استفاده کنید و برای کاهش درد نیز می توانید مسکن مصرف کنید.

برای جلوگیری از ورود باکتری ها به رحم، تا دو هفته رابطه جنسی نداشته باشید. همچنین از تامپونهای واژینال استفاده نکنید.طبق برنامه به ملاقات پزشک بروید. اگر بافتی برای بیوپسی فرستاده شده است، نتایج معمولا ظرف چند روز در دسترس هستند

در چه مواردی انجام عمل کورتاژ تشخیصی نباید انجام شود؟

  1. در صورت باردار بودن
  2.  مسدود بودن دهانه واژن
  3. در صورتی که فرد، مبتلا به عفونت واژن و لگن باشد
  4.  مسدود بودن دهانه رحم
  5. تنگی شدید دهانه رحم یا آندومتر
  6.  آرتروز مفصلی شدید
  7. مبتلا بودن فرد به بیماری‌های خاص و دیابت و فشار خون کنترل نشده

مطالب خواندنی و آموزنده :