جراحی ادنومیوز

جراحی ادنومیوز در دختر خانم ۴۰ ساله که از خونریزی های شدید و مداوم شکایت داشت،رحم حفظ شد

متخصص زنان اصفهان | جراحی ادنومیوزبیماری‌ آدنومیوز یعنی رشد سلول‌های بافت داخلی رحم‌ در دیواره عضلانی رحم. این باعث ضخیم شدن دیواره‌های رحم و طولانی‌تر شدن قاعدگی یا خونریزی‌های شدید می‌شود. همچنین هنگام مقاربت یا قاعدگی موجب درد بیشتر می‌شود.

آدنومیوزیس چیست؟

این اختلال در زنان در سنین باروری دیده می شود. دلیل اصلی این بیماری شناخته نشده است. اما مشخص شده است که این بیماری در خانم هایی که باردار شده اند بیشتر از زنانی که باردار نشده اند دیده می شود. بافتی که به صورت نرمال حفره داخلی رحم را می پوشاند اگر خارج از حفره رحم رشد کند را آندومتریوز می نامند. اگر این بافت در داخل لایه عضله رحم در دیواره های عضلانی رحم رشد کند را آدنومیوز می گویند. لایه پوشاننده حفره داخلی رحم تحت تأثیر هورمون ها رشد می کنند. بنابراین این بافتی که در داخل لایه عضلانی دیواره رحم هستند تحت تأثیر این هورمون ها رشد خواهند کرد. بنابراین در هر ماه با هر سیکل قاعدگی که لایه پوشاننده حفره رحم ریزش پیدا می کند و خونریزی رخ می دهد این بافت در لایه عضلانی نیز شروع به خونریزی می کند. اما این خون راهی به خارج ندارد. بنابراین در رحم ایجاد کیست می کند و ایجاد آسیب به بافت رحم می کند.

درمان آدنومیوز

زنان مبتلا به اشکال خفیف ممکن است نیازی به درمان آدنومیوز نداشته باشند. اگر علائم بیمار فعالیت روزانه را مختل می‌کند، پزشک گزینه‌های درمان آدنومیوز را توصیه خواهد کرد.

روش‌های درمان آدنومیوز با هدف کاهش علائم آدنومیوز شامل موارد زیر است:

۱. داروهای ضد التهاب
۲. درمان‌های هورمونی
۳. ابلیشن آندومتر
۴. آمبولیزاسیون شریان رحم
۵. رزونانس هدایت شده مغناطیسی متمرکز فراصوتی (MRgFUS)
۶. هیسترکتومی


دکتر فهیمه ثابت

متخصص زنان اصفهان

جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید.


بیشتر بخوانید :

تأثیر انسداد لوله های رحمی برباروری

زایمان زودرس و علت آن

واکسن گارداسیل در بارداری

پیشگیری از کرونا در بارداری

تهوع و استفراغ در بارداری

جراحی کیست ۳۶ سانتی

جراحی میومکتومی