درمان های خانگی برای نفخ و گاز در طول بارداری:
درمان های زیر هنگامی که در مقادیر متوسط و هم چنین در دوران بارداری استفاده می شوند، ایمن تلقی می شوند. مراقب کاربرد آن ها در سه ماهه اول زمانی که بیشتر گیاهان با نقص های مادرزادی و پیچیدگی های متعدد دیگر مرتبط هستند، محتاط باشید. بهتر است قبل از هر گونه درمان خانگی با پزشک مشورت کنید. درمان خانگی برای نفخ در بارداری :
1. شنبلیله برای رفع نفخ در بارداری:
یک مشت دانه شنبلیله را در یک لیوان آب خیس کنید و دانه ها را صبح روز بعد دور بریزید. این آب را جرعه جرعه بنوشید تا از شر گاز و باد کردگی ایجاد شود.
2. چای بابونه:
یک فنجان تازه چای بابونه بعد از وعده های غذایی خود داشته باشید. این کار به تسکین سیستم گوارشی شما کمک خواهد کرد و احساس ناراحتی و ورم را کاهش می دهد.
درمان های طبیعی و گیاهی برای رفه نفخ شکم در بارداری
3.هل ضد نفخ:
جویدن دانه هل به درمان نفخ شکم به طور طبیعی کمک می کند. شما همچنین می توانید چای هل را با جوشاندن دو فنجان آب با شش عدد هل و کمی پودرجوز درست کنید. این نوشیدنی به شما کمک می کند تا مشکلتان را کم کنید.
4. رفع نفخ در بارداری با دارچین و عسل:
یک قاشق غذاخوری پودر دارچین را با عسل در یک فنجان آب جوش مخلوط کنید و آن را تازه مصرف کنید.
5. گشنیز ضد نفخ در بارداری:
پودر دانه های گشنیز را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید، محلول را صاف کنید و بنوشید.
6.درمان نفخ در بارداری با زنجبیل:
یک قاشق چای خوری آب زنجبیل تازه را آماده کنید و عسل را به آن اضافه کنید. این یک درمان عالی برای باد کردگی ایجاد می کند.
این درمان ها نفخ و باد شکم را کاهش داده و به شما کمک زیادی به شما می دهد. همچنین می توانید چند نکته را برای راحتی بیشتر دنبال کنید.
7.لباس های گشاد بپوشید:
لباس هایی که شما در دوران بارداری می پوشید، می تواند نقش مهمی در کاهش گاز و نفخ شکم ایجاد کند.
8. وعده های غذایی کوچکی بخورید:
شما به تعداد کالری روزانه خود نیاز دارید و خوردن وعده های غذایی کوچک تر در طول دوران بارداری مشکل خواهد بود.با این حال، این کار به کاهش احساس نفخ در شما کمک می کند و برای جبران وعده های غذایی کوچک تر، باید مرتباً غذا بخورید.
تقسیم کردن غذا به شش وعده غذایی کوچک به جای سه وعده غذای سنگین نه تنها از بار زیاد بر سیستم گوارشی شما جلوگیری می کند بلکه کودک شما را تغذیه می کند.
9. آهسته غذا بخورید:
شما باید به آرامی غذا بخورید تا به هر لقمه تان فرصتی برای جلو رفتن از طریق دستگاه گوارش بدهید.
نباید بیش از حد دستگاه گوارش را پر کنید. علاوه بر این، هنگامی که به سرعت غذا را قورت می دهید، احتمال بلعیدن هوا وجود دارد. قبل از غذا چند نفس عمیق بکشید و در طول غذا استراحت کنید. هم چنین زمانی که استرس زده هستید غذا نخورید.
10. غذاهای غنی از فیبر بخورید:
نان ها، هویج، گندم کامل، بلغور جو، نان ها، نان ها و گلابی، بهترین منابع فیبر هستند.
فیبر آب را در سیستم گوارشی جذب می کند و غذا را به آرامی در درون روده حمل می کند. بنابراین، حرکات روده شما را منظم نگه می دارد و شما را از احساس نفخ پاک می کند. فیبر را به آرامی بهرژیم غذایی خود اضافه کنید اگر به آن ها عادت ندارید.
11. از غذاهای سرخ شده و گازدار پرهیز کنید:
غذاهایی مانند پیاز، کلم، بروکلی و لوبیا گاز دارند. غذاهای سرخ شده ممکن است گاز به معده ندهند، اما آن ها می توانند روند هضم شما را کاهش دهند و منجر به نفخ شکم شوند، شما باید مصرف این غذاها را کاهش دهید تا شکم خوبی داشته باشید.
12. کاهش مصرف شکر تصفیه شده:
هوس کردن شیرینی در دوران بارداری متداول است اما شما باید نیاز به مصرف شکر تصفیه شده را کنترل کنید.
نوشیدنی های اسیدی و آب میوه های شیرین همچنین حاوی سطوح بالایی از شیره قند فروکتوز هستند، که به نفخ و باد کردن معده منجر می شوند.
آب میوه تازه از زردآلو، موز و هلو برای ارضای هوستان، به جای آب نبات ها و نوشابه های گازدار را انتخاب کنید.
از جویدن آدامس و مواد غذایی تندی که حاوی سوربیتول هستند، خودداری کنید که می تواند موجب گاز و باد کردن در طول دوران بارداری شود.
13.مصرف مواد تلخ:
مصرف غذاهای تلخ در مقادیر کوچک، در فرآیند هضم اثر مثبتی بر نفخ شکم دارد.برخی از داروهای بزرگ شامل زنجبیل، آب لیمو در آب داغ، برگهای سالاد تلخ هستند. نیم ساعت پیش از غذایتان اینها را بخورید.
14. داشتن یک ژورنال غذایی:
غذاهایی که مصرف می کنید را ارزیابی کنید و حجم گاز را در عرض شش ساعت بعد از هر وعده غذایی ببینید.یک دفترچه غذایی را برای پیدا کردن غذاهایی که باعث واکنش می شوند، داشته باشید.
15. انتخاب مناسب غذاها:
اگر یادداشت برداری انجام می دهید، ممکن است بدانید کدام غذاها برای شما خوب هستند و کدام موارد باعث نفخ و باد کردن شما نمی شوند.
می توانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا یک رژیم غذایی کامل را دنبال کنید.همیشه غذاهای تازه را به جای غذاهای فرآوری شده و یا منجمد انتخاب کنید.
شما می توانید غذاهای ارگانیک را انتخاب کنید، که عاری از آفت کش ها و مواد شیمیایی اصلاح شده ژنتیکی هستند.
16. افزایش مصرف مایعات:
مقدار زیادی آب بنوشید تا بدن خود را مرطوب نگه دارید.روز خود را با یک لیوان آب شروع کنید و سپس به نوشیدن ادامه دهید، از آب میوه های تازه در رژیم غذایی خود نیز استفاده کنید.
آن ها به دفع سموم از بدن شما کمک می کنند و از نفخ و باد کردن و یبوست جلوگیری می کنند.
اگر تمام موارد بالا برای شما جوابگو نبود و باعث تسکین نشد، برای درمان خانگی برای نفخ در بارداری مراحل زیر را امتحان کنید:
1. استفاده از ملین ها:
اگر چه مصرف دارو در دوران بارداری توصیه نمی شود، اما با این حال توصیه به داروها، گاهی منطقی است، اما ممکن است برای رهایی از باد کردگی ایجاد شده نیز مورد نیاز باشد.
روان کننده های مدفوع شامل یک جز فعال دوکوسات سدیم است، که بی خطر می باشد. این روغن حاوی مواد معدنی است که بی خطر است. با این حال، قبل از انتخاب ملین باید با پزشکتان مشورت کنید.
2. ترک سیگار:
سیگار کشیدن می تواند باعث مشکلات زیادی مثل اسیدیته شود.قبل از این که بارداری خود را برنامه ریزی کنید باید سیگار کشیدن را کنار بگذارید. اگر برای این کار مشکل پیدا کردید، باید در برنامه توقف سیگار شرکت کنید.
3. از نوشیدن بیش از حد آب در طی غذا خوردن خودداری کنید:
به جایش 10 دقیقه قبل و بعد از غذا یک لیوان نوشیدنی بنوشید. هم چنین مصرف مایع خود را در طول روز افزایش دهید. آب را مستقیماً از بطری و یا با یک نی بنوشید.همیشه از یک فنجان یا یک لیوان بنوشید تا هوایی که وارد سیستم شما می شود را به همراه آب به حداقل برسانید.
4. کنترل استرس:
تنش و استرس اضافی نیز می تواند مسئول تولید گاز باشد. بنابراین، از شرایط استرس زا تا جایی که ممکن است اجتناب کنید.
5. جرعه جرعه نوشیدن:
زمانی که آب یا آب میوه می نوشید، به جای اینکه تمام لیوان را یک جا قورت بدهید، به صورت جرعه های کم را بنوشید.
6. ورزش:
شما باید هر روز ورزش کنید تا فعال بمانید، سیستم خود را در حال دویدن نگه دارید، گاز را کم کنید و از باد کردن و نفخ جلوگیری کنید. اگر ورزش نکنید و فقط کل روز را بنشینید، این گاز نمی تواند از سیستم بدن شما دفع و خارج شود و ممکن است منجر به نفخ و باد کردن شکم شود. ورزش های ساده مانند پلویک راک نیز به آزاد کردن گاز کمک خواهند کرد.اما قبل از این که ورزش کنید، باید با پزشکتان صحبت کنید.
7. انجام یوگا و تکنیک های تمدد اعصاب:
یوگا و یا تکنیک های تنفس و آرامش را تمرین کنید. اگر سندروم پرتنفسی دارید که بسیار مضطرب و یا هیجان زده است، ممکن است هوای بیشتری را تنفس کنید.
برخی از یوگاهای مفید، که به کاهش نفخ و باد شدید و گاز کمک می کنند عبارتند از:
-ژست زاویه جانبی محصور شده
-ژست مثلث
-نشستن و کشش پهلو
-ژست گربه و گاو
-ژست کودک
* توجه:همه این ژست ها برای زنان باردار مناسب نیستند.شما همیشه قبل از اتخاذ این تمرینات، باید با پزشک یا مربی یوگا خود مشورت کنید.