درمان سوزاک و راه های پیشگیری
هرفردی که مبتلا به سوزاک باشد، لازم است برای پیشگیری از بروز عفونت آنتی بیوتیک مصرف کند. این درمان نمی تواند مشکلی را که از قبل عفونت، ایجاد کرده است را رفع کند. بنابراین بهتر است که بیماری در اسرع وقت درمان شود. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)یک دوز منفی 250 میلی گرم سفتریاکسون عضلانی (روسفین) و 1 گرم آزیترومایسین خوراکی (Zithromax) را توصیه می کند. اینها انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها هستند.
CDC از مردم می خواهد که همه داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنند و از به اشتراک گذاشتن آن با دیگران خودداری شود.
با این حال، Neisseria gonorrhoeae، باکتری های ایجاد کننده سوزاک، تقریباً در برابر تمام آنتی بیوتیک هایی که پزشکان به طور سنتی برای درمان آن استفاده می کنند، مقاومت نشان داده اند.
این مقاومت باعث درمان سوزاک به طور فزاینده ای می شود. اگر فرد پس از گذشت چند روز هیچ گونه بهبودی در علائم خود مشاهده نکرد. باید با پزشک خود مشورت کند. آنها احتمال دارد نیاز به آزمایش بیشتری داشته باشند تا مشخص شود که آیا این روش درمانی موثر است یا خیر.
| جهت بازدید از اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید |
فرد باید در هر قرار ملاقات بعدی نیز شرکت کند و از انجام رابطه جنسی، تا زمانی که پزشک بگوید انجام این کار بی خطر است، پرهیز کند.
اگر سوزاک در دوران بارداری رخ دهد، لازم است تیم مراقبت های بهداشتی را از این موضوع مطلع کنید. عفونت می تواند در حین زایمان به نوزاد منتقل شود، در این وضعیت معمولاً نوزاد تازه متولد شده فوراً به آنتی بیوتیک نیاز دارد.
بعضی از نوزادان تازه متولد شده به التهاب ملتحمه مبتلا می شوند و سوزاک یکی از دلایل احتمالی آن است. علائم معمولاً 2-4 روزپس از تولد ظاهر می شود و شامل قرمزی و چرک ضخیم در چشم و پلک های ملتهب است. در صورت بروز هر یک از این علائم، بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. آنها همچنین می توانند از یک بیماری جدی تر مانند مننژیت یا عفونت باکتریایی ناشی شوند.
راه های پیشگیری از سوزاک، عبارتند از:
- پرهیز از رابطه جنسی در صورت وجود احتمال آلودگی
- استفاده از کاندوم یا سدهای دندانی در حین رابطه دهانی
- استفاده از روش محافظت از مانع، مانند کاندوم، در حین مقاربت واژن یا مقعد
بیشتر بدانید :
عفونت پس از زایمان طبیعی یا سزارین