روش های درمانی رکتوسل و سیستوسل

رکتوسل و سیستوسل  یا افتادگی رحم و مثانه به روش های مختلف قابل درمان است که در این بخش به آن می پردازیم :

انجام ورزش های مربوط به تقویت عضلات کف لگن که ورزشهای کگل نامیده می‌شوند.این ورزش ها شامل سفت کردن عضلاتی است که در قطع روند ادرار دخالت دارند. به این صورت که به مدت ۱۰ ثانیه عضلات کف لگن را منقبض کرده و سپس رها سازد.
‌اگر علائم خفیف است، به وسیله یک پروتز به نام پساری که در واژن قرار داده می شود و سبب نگه داشتن مثانه در جای خود می شود، می توان از شدت علائم کاست. این وسیله در سایز ها و شکل های متفاوتی وجود دارد که در افراد با اشکال اناتومیکی مختلف، تناسب داشته باشد .این روش درمانی در درمان رکتوسل کاربرد ندارد اما در درمان سیستوسل استفاده میشود.

در صورتی که این روش های درمانی، مشکلات ناشی از بیماری ها را برطرف نکردند گزینه بعدی جراحی رکتوسل_سیستوسل توسط متخصص زنان اصفهان خواهد بود.در این جراحی که تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می شود بافت اضافی که موجب تورم در ناحیه واژن شده است،برداشته می شود.
جراحی رکتوسل_سیستوسل در اتاق عمل توسط متخصص زنان اصفهان به منظور ترمیم افتادگی های رکتوم و مثانه طی ۳۰ الی ۶۰ دقیقه انجام می شود. نتیجه این جراحی دائمی و قابل توجه است.

متخصص زنان اصفهان | افتادگی رحم و مثانه

درمان خانگی افتادگی رحم و مثانه

بهترین راه پیشگیری برای افتادگی مثانه و رحم تقویت عضلات لگنی می باشد. انقباض عضلات ناحیه لگن می‌‌تواند به رفع مشکل نشت خفیف ادرار علت افزایش فشار داخل شکم ایجاد می‌شود (عطسه کردن و سرفه کردن) کمک ‌کند، البته این تمرینات ورزشی نمی‌‌توانند به رفع مشکل اختلالات عمیق مربوط به افتادگی رحم کمک نمایند.

داروها

می‌توان از استروژن درمانی برای تقویت عضلات بدن و عضلات اطراف واژن استفاده کرد. استفاده از شیاف یا پماد واژینال می‌‌تواند به بهبود قدرت و توانایی بافت‌های واژن کمک کند البته این روش فقط در زنانی که یائسه شده‌اند استفاده می‌شود. استروژن درمانی می‌تواند باعث بروز عوارض مختلف، به ویژه در افرادی که دچار برخی از انواع سرطان هستند، شود و ریسک بروز برخی از مشکلات از قبیل سکته و تشکیل لخته خونی را به ویژه در زنان مسن افزایش دهد. استروژن درمانی باعث بهبود بافت های آسیب دیده که منجر به افتادگی رحم شده‌اند نمی‌‌شود.

درمان افتادگی رحم بدون جراحی

  • دستگاه لیزرمونالیزا تاچ برای رفع افتادگی رحم و مثانه

لیزر درمانی با تأثیر بر عضلات واژن و پیشابراه‌ می‌تواند سبب تقویت عضلات نگهدارنده شود و وضعیت مثانه و رحم را تصحیح کند در واقع با تأثیر بر روی واژن و بازسازی سلول‌های واژن، بی‌اختیاری ادرار را به صورت غیرمستقیم درمان می‌کند.
روش لیزردرمانی بسیار مؤثر و ثمربخش بوده و مراجعین زیادی از درمان افتادگی رحم و مثانه خود با لیزر واژن راضی بوده‌اند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که اگر از افتادگی رحم و مثانه رنج می‌برید ابتدا جلسه‌ای مشاوره با پزشک متخصص زنان داشته باشید سپس در شروع درمان خود اقدام کنید. زیرا افتادگی باید هرچه سریع‌تر درمان شود.

متخصص زنان اصفهان | جراحی افتادگی رحم

  • استفاده از پساری Pessary در افتادگی رحم

اگر بیمار مایل به انجام جراحی نبوده ویا شرایط لازم برای جراحی را نداشته باشد می تواند از دستگاه محافظ در واژن خود استفاده کند که به آن پساری می‌گویند. پساری ابزاری پزشکی است که در داخل واژن کار گذاشته می‌شود و ضمن محافظت از ساختارهای داخل واژن و لگن، رحم را از افتادگی حفظ می‌کند. می‌توانید از این دستگاه به صورت دائمی یا موقتی استفاده کنید.
این دستگاه‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف است و باید با اندازۀ واژن و رحم بیمارمتناسب باشد. اگر افتادگی بیمارشدید است ممکن است پساری مفید واقع نشود. علاوه بر این، پساری‌ها ممکن است داخل واژن را تحریک کنند و منجر به بوی بد شوند.

به همین دلیل نظافت شخصی در استفاده از پساری بسیار مهم است .

اگر در واژن خود پساری دارید باید همیشه تمیز شود و توسط پزشک برای مشاهدۀ وضعیت صحیح قرار گرفتن بررسی شود و آن را در فواصل زمانی معین در جای خود قرار دهد. مگر اینکه به شما آموزش داده شود که چطور آن را بردارید و خودتان در منزل تمیز کنید.

متخصص زنان اصفهان | جراحی افتادگی رحم - مثانه و مراقبت های بعد از آن

  • تحریک الکتریکی عصبی- عضلانی (NMES)

تحریک الکتریکی عصبی- عضلانی روش دیگری است که در برخی موارد از آن برای تقویت عضلات ضعیف کف لگن و بهبود کنترل مثانه و درمان رکتوسل و سیستوسل استفاده می‌شود. تحریک الکتریکی اعصاب ناحیه لگن باعث می‌شود عضلات ضعیف لگن و اسفنکتر مجرای پیشاب و مقعد منقبض شوند. پزشک سر دستگاه را وارد واژن می‌کند و جریان الکتریکی خفیفی را به بدن ارسال می‌نماید و باعث منقبض شدن عضلات می‌شود و سطح آن پایین‌تر از آستانه تحمل درد است. پزشک از بیمار می‌خواهد هنگام احساس کردن جریان الکتریکی به منقبض کردن عضلات خود بپردازد. پس از شروع انقباضات، پزشک جریان الکتریکی را به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه قطع می‌کند. معمولاً هر جلسه درمانی حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

 

مطالب خواندنی و پیشنهادی دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان :

تماس با پزشک