مفهوم زایمان زودرس
زایمان زودرس : این یک قاعده کلی است که هرچیزی که از حالت طبیعی و عادی خود خارج شود؛ قطع به یقین عارضه ها و تبعاتی را در پی خواهد داشت و این قاعده ای گریز ناپذیر است.
زایمان طبیعی هم از این قاعده مستثنا نبوده و باید روند طبیعی خود را طی کند. طول مدتی که جنین در رحم مادر زندگی می کند؛ از معیار هایی است که بتوانیم زایمان طبیعی و غیر طبیعی را مشخص کنیم.
در واقع به طور عادی جنین انسان باید به مدت نه ماه در رحم مادر زیست داشته باشد و برای لحظه به لحظه این زمان برای نوزاد، روند رشدی قرار داده شده است که این مراحل باید طی شود تا جنین آمادگی این را پیدا کند که بتواند با بالاترین میزان آمادگی در خارج از رحم مادر زندگی کند و حیاتی طبیعی را تجربه کند.
اما متاسفانه برخی از مادران در طول دوران بارداری خود، شرایطی را پیدا می کنند که جنین زودتر از موعدی که باید، متولد می شود و به این اتفاق زایمان زودرس می گویند.
هر نوزادی که بین هفته های 22 تا 37 بارداری، متولد شود نوزادی نارس گفته می شود و تولد آن زودرس بوده است.
علل موثر در زایمان زودرس
چه علت هایی باعث می شود زایمان زودرس رخ دهد؟
این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که پزشکان بر این عقیده اند که برای زایمان زودرس علتی دقیق و مشخص را نمی توان تعیین کرد و ریشه یابی این معضلی که شماری از زنان بادار را با خود درگیر کرده است؛ تبدیل به بن بستی برای متخصصین زنان و زایمان شده است.
البته یکسری؛ عللی را برای این موضوع بر شمرده اند که بی تاثیر نیستند ولی قطعیت ندارند:
- بیماری دیابت در مادر
- عفونت شدید حفره ی دهانی_دندانی مادر
- بیماری آسم شدید مادر
- عفونت های کلیوی
- عفونت های ریوی
- ضربه خوردن به شکم
- جراحی آپاندیش مادر در طول دوران بارداری
- اگر جفت کنده شود
- اگر مادر چند قلو باردار شود و رحم بیش از حد بزرگ شده باشد
- مشکلات رحمی مادر
این ها ده علتی هستند که می توانند بر وقوع زایمان زودرس موثر باشند.
معمولا دیده شده است زنانی که دچار درد های زایمانی می شوند و این درد ها پیش از موعد زایمان است، به علت نارس بودن جنین مجبور می شوند که زایمان سزارین داشته باشند.
دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید.
بیشتر بخوانید :
عوارض مصرف الکل در بارداری چیست؟
مصرف الکل در شیردهی چه خطراتی دارد؟