چگونه سرطان ولوار درمان می شود؟

برنامه درمانی شما به مرحله سرطان ولوار شما بستگی دارد. با این حال، چهار نوع درمان استاندارد وجود دارد:

  • لیزر درمانی

لیزر درمانی از نور با شدت بالا برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. پرتو نور از طریق یک لوله نازک به نام آندوسکوپ می گذرد که برای هدف قرار دادن و از بین بردن تومورها استفاده می شود. لیزر درمانی نسبت به سایر روش‌های درمانی باعث ایجاد زخم و خونریزی کمتری می‌شود. اغلب می توان آن را به صورت سرپایی انجام داد، به این معنی که می توانید بیمارستان را در همان روز درمان ترک کنید.

متخصص زنان اصفهان | همی ولوکتومی

  • عمل جراحی ولوکتومی

جراحی ولوکتومی رایج ترین درمان سرطان فرج است. جراحی های مختلفی وجود دارد که می توان انجام داد. نوع جراحی انتخابی به مرحله سرطان و سلامت کلی شما بستگی دارد.

در حین جراحی

جراح پیش از برداشتن تومور یا ناحیه مورد نظر و بافت اطراف آنیک یا چند برش بر روی ولو ایجاد می کند. در برخی موارد و وابسته به شدت سرطان برخی از غدد لنفاوی کشاله ران یا تمام آنها خارج می شوند. بازسازی ولو بلافاصله پس از ولوکتومی آغاز می شود.

پیش از انجام جراحی در صورت داشتن شرایط زیر با پزشک متخصص زنان خود صحبت کنید:

  1. حساسیت یا واکنش به داروهایی از جمله موارد مربوط به بیهوشی
  2. استفاده از داروهای تفریحی
  3. وجود آپنه خواب
  4. استفاده از داروهای رقیق کننده خون
  5. استفاده از مکمل های گیاهی یا طبیعی
  6. استفاده از داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)
  7. استفاده از دستگاه ضربان ساز یا سایر دستگاه های داخلی بدن

در این مشاوره می توانید سوال های خود را در مورد روش عمل و مراقبت های پس از آن بپرسید. همچنین جراح می تواند در مورد نحوه آمادگی برای عمل (برای نمونه مصرف یا پرهیز از مصرف بعضی از داروها) مشاوره ارائه دهد.

  • برداشتن موضعی

اگر سرطان به گره‌ها یا اندام‌های دوردست گسترش نیافته باشد، ممکن است برداشتن موضعی انجام شود. این روش شامل برداشتن ناحیه آسیب دیده و مقدار کمی از بافت طبیعی اطراف آن است. غدد لنفاوی نیز ممکن است برداشته شوند.

متخصص زنان اصفهان | جراحی ولوکتومی .

پس از جراحی ولوکتومی

پس از انجام جراحی ولوکتومی ، میزان پیشرفت فرد در اتاق ریکاوری توسط پزشکان و پرستاران بررسی می شود. برخی افراد باید برای کامل شدن ریکاروی، چند شب در بیمارستان بستری شوند. پیش از مرخص شدن از بیمارستان می تواندی با یک تیم مراقبتی در مورد مراقبت های بعدی صحبت کنید.

پس از جراحی ولوکتومی و در هنگام بهبودی در خانه اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. استفاده از سشوار با تنظیم سرد برای خشک کردن ناحیه مورد نظر
  2. استفاده از حوله نرم و تمیز برای خشک کردن ناحیه مورد نظر
  3. پوشیدن لباس های گشاد و آزاد
  4. استفاده از دماسنج برای بررسی تب
  5. استفاده از بطری و لوازم برای انجام حمام نشسته به منظور تمیز کردن ناحیه مورد نظر
  6. استفاده از لباس زیر پنبه ای (کتان)

در صورت داشتن درد می توانید از داروهای مسکن استفاده برای تسکین آن استفاده کنید. این امر باعث افزایش راحتی و کمک به بهبودی می کند. برخی افراد در روزهای اول پس از جراحی ولوکتومی به ماندن در بستر و دریافت کمک از خانواده یا دوستان برای تعویض پانسمان نیاز دارند.

  • پرتو درمانی

پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی برای کوچک کردن تومورها و کشتن سلول‌های سرطانی ولوار استفاده می‌کند. این نوع درمان ممکن است به صورت خارجی انجام شود، به این معنی که پرتوها از یک دستگاه به ناحیه سرطانی هدایت می شوند. در موارد دیگر، پرتودرمانی ممکن است به صورت داخلی از طریق قرار دادن دانه ها یا سیم های رادیواکتیو انجام شود.

متخصص زنان اصفهان | .بیماری سوزاک و آمادگی های لازم برای مراجعه به پزشک

  • شیمی درمانی

شیمی درمانی شکل تهاجمی دارودرمانی شیمیایی است که به کند کردن یا توقف رشد سلول های سرطانی کمک می کند. زمانی که سرطان پیشرفته‌تر است و به سایر اندام‌های بدن سرایت کرده است، این گزینه درمانی ارجح است. بسته به نوع دارویی که داده می شود، می توانید دارو را به صورت خوراکی یا از طریق ورید (IV) مصرف کنید. می توانید آن را به عنوان کرم موضعی نیز تهیه کنید.

در برخی موارد، ممکن است بتوانید در یک کارآزمایی بالینی شرکت کنید. آزمایشات بالینی بخشی از تحقیقات علمی است. افراد برای دریافت درمان های جدید انتخاب می شوند و برای ارزیابی اثربخشی درمان با دقت بسیار تحت نظارت قرار می گیرند. در مورد اینکه آیا کارآزمایی بالینی برای شما مناسب است یا خیر، با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض و خطرات ولوکتومی

عوارض و خطرات ولوکتومی عبارتند از:

  1. لخته شدن خون به دلیل استراحت در بستر
  2. عفونت مجاری ادراری
  3. ایجاد جای زخم یا اسکار
  4. بروز عفونت در محل برش
  5. بروز تورم در پاها یا کشاله ران
  6. نیاز به جراحی اضافی برای برداشت بافت بیشتر
  7. تغییر در عملکرد و لذت جنسی
  8. ایجاد تاول های خونی
  9. خونریزی بیش از حد
  10. مشکلات مربوط به ظاهر
  11. بی اختیاری (ادرار و مدفوع)

ولوکتومی یک روش جراحی است که در آن بخشی از ولو یا کل آن برداشته می شود. هدف از انجام این جراحی برداشتن بافت سرطانی یا ناسالم در ناحیه ولو است. زمان بهبودی از این جراحی در افراد مختلف، متفاوت بوده و در برخی به چندین هفته زمان نیاز است.

در صورتی طولانی شدن زمان بهبود بخیه ها، به پزشک یا تیم مراقبتی اطلاع دهید. همچنین در صورت بروز علائم عفونت، علائم جدید یا بدتر شدن آنها باید با پزشک تماس گرفت.

 

 

مطالب خواندنی و پیشنهادی دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان

تماس با پزشک