عوارض مصرف الکل در بارداری چیست؟
یکی از سوالات شایعی که مادران باردار از متخصص زنان اصفهان دارند و ذهن مادران باردار را بخود مشغول می کند این است که عوارض مصرف الکل در بارداری چیست؟ سوء مصرف الکل در دوران بارداری و نوشیدن الکل (شراب، آبجو و مشروبات الکلی) می تواند منجر به عوارض جدی در دوران بارداری و بعد از تولد شود. سوء مصرف الکل در دوران بارداری، می تواند به چند روش به مادر و فرزندش آسیب برساند. مصرف الکل حتی به میزان خیلی کم هم، به طور بالقوه می تواند یک نوزاد متولد نشده را در معرض خطر قرار داده و سلامت یک زن باردار را به خطر بیاندازد. تحقیقات مبتنی بر شواهد نشان داده است که نوشیدن حتی مقادیر کمی الکل در حین بارداری می تواند خطر سقط جنین، سزارین، زایمان زودرس یا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید : پارگی رحم چیست؟
متأسفانه، بسیاری از نوزادان به دلیل مصرف الکل مادر در حین بارداری، با عوارض سلامتی حتی خطرناک به دنیا آمده اند . برخی از نوزادان لازم است هفته ها یا ماه ها پس از تولد خود در بیمارستان بمانند تا کادر پزشکی بتوانند از نزدیک ویتامین ها و وصعیت آنها را کنترل کند. برخی دیگر ممکن است با طیف وسیعی از مشکلات رشدی، مانند اختلالات شناختی و ناتوانی های یادگیری روبرو شوند. نوزادانی که در رحم در معرض الکل قرار می گیرند نیز در معرض خطر اختلالات طیف الکل جنین (FASDs) و نقص هنگام تولد هستند.
روش هایی که الکل می تواند بر کودک متولد نشده تأثیر بگذارد، متفاوت است، اما خطرات سلامتی می تواند شامل عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت باشد. اگرچه برخی از اثرات خطرناک قرار گرفتن در معرض الکل در رحم در نوزادان به سرعت قابل شناسایی هستند، اما سایر عوارض سلامتی ممکن است سالها طول بکشد. ویزیت های منظم اطفال، سلامت کودک را تضمین می کند تا کودک بتواند رشد و مهارت های حرکتی لازم را به دست آورد.
سقط جنین
یکی از مهمترین عواملی که بر سقط جنین و میزان زایمان تأثیر می گذارد، مصرف الکل در دوران بارداری است. سقط جنین زمانی است که جنین در 20 هفته اول بارداری از بین می رود و سقط جنین و زایمان زودرس می توانند در طی ماه ها، درد و رنج زیادی را برای مادر ایجاد کنند. برای کاهش احتمال سقط جنین، مادر باید از مصرف الکل خودداری کند و در حین بارداری از مراقبت های مناسب قبل از زایمان را رعایت کند.
زایمان زودرس
مصرف الکل به طور قابل توجهی، شانس زایمان زودرس را افزایش می دهد. زایمان زودرس هنگام، تولد نوزاد قبل از رسیدن مادر به 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. نه تنها زایمان زودرس جنین را در معرض خطر زیادی قرار می دهد، بلکه می توانند کشنده باشند. حتی اگر کودک از بدو تولد زودرس زنده بماند، ممکن است تاخیرهای رشد در زندگی را تجربه کند. بسیاری اوقات، کودکی که زودرس متولد می شود، طی چند سال اول نیاز به مراقبت و مراقبت پزشکی بیشتری دارد.
اختلالات طیف الکل جنین (FASDs)
هنگامی که یک زن در حین بارداری الکل مصرف می کند. کودک خود را در معرض خطر ابتلا به تعدادی از مشکلات جسمی و رفتاری قرار می دهد. این شرایط، معروف به FASDs است که غیرقابل تحمل می باشد و می تواند اثرات مادام العمر داشته باشد. چندین مورد متداول که با FASD ایجاد می شود، اختلال در مهارت های شناختی، عدم توانایی در کنترل احساسات، مشکل در برقراری ارتباط و انجام کارهای روزمره است. از آنجا که FASD بر مغز تأثیر می گذارد، کودکان نیز ممکن است از اختلالات سلامت روان رنج ببرند.
كودكان مبتلا به FASD ممكن است ويژگيها و رفتارهاي زير را داشته باشند:
- وزن کم بدن
- حافظه ضعیف
- اندازه سر کوچک
- رفتار بیش فعالی
- مشکل در تمرکز
- هماهنگی ضعیف
- تأخیر گفتار و زبان
- قد کوتاهتر از متوسط
- ناتوانی های یادگیری
- بینایی یا مشکلات شنوایی
- مشکلات قلب، کلیه یا استخوانها
- ناتوانی ذهنی یا ضریب هوشی پایین
- استدلال و مهارت های قضاوت ضعیف
- مشکل در یادگیری (مخصوصاً با ریاضی)
- خواب و مشکلات مکیدن به عنوان یک کودک
- ویژگی های غیرطبیعی صورت مانند یک لبه صاف بین بینی و لب فوقانی
نقائص هنگام تولد
نوشیدن الکل در دوران بارداری یکی از دلایل اصلی نقایص هنگام تولد است. اغلب اوقات، نقص تولد در سه ماهه اول شکل می گیرد. و بر نحوه ظاهر یا عملکرد بدن کودک تأثیر می گذارد. نقایص هنگام تولد می تواند شامل مشکلات قلبی، شکاف لب، اسپینا بیفیدا و سندرم داون باشد. در حالی که برخی از نقایص هنگام تولد با جراحی یا دارو قابل درمان است. مدیریت برخی دیگر آنها دشوارتر است و می تواند بر سلامت کودک در بزرگسالی تأثیر بگذارد. شیوه زندگی بدون الکل، بهترین روش برای جلوگیری از نقایص هنگام تولد و سایر پیامدهای مضر در دوران بارداری است. زنانی که به قبل از بارداری به صورت هفتگی الکل می نوشند. 50 درصد بیشتر در هنگام بارداری احتمال مصرف الکل را دارند.
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات تماس و روزهای کاری کلیک کنید.