آیا فیبروم های رحمی خطرناک هستند؟

فیبروم رحمی شایع ترین توده های رحم می باشند که خوشبختانه توده های خوش خیم تلقی می شوند و گرایش آنها به بدخیمی بسیار کم است. توده های خوش خیم رحم یا فیبروم که اصطلاحا میوم هم به آنها گفته می شود در بخش های مختلفی از رحم مانند دیواره داخلی یا خارجی رحم رشد می کنند. اگر فیبروم ها در خارج از رحم رشد کنند می تواند بر روی اندام های تحتانی بدن مانند روده، مثانه، معده و حتی کلیه نیز را تحت تاثیر قرار دهد. فیبروم ها معمولا درمان دارویی ندارند و صرفا زمانی نیاز به درمان پیدا می کنند که بیمار دچار علائم خاصی شود.

متخصص زنان اصفهان | توده رحم فیبروم رحمی

چه کسانی به فیبروم رحمی مبتلا می شوند؟

از آنجاییکه فیبروم های رحمی یکی از شایع ترین بیماری ها در بین خانم ها می باشد. هر خانمی ممکن است در طول زندگی خود به فیبروم رحمی مبتلا شود. اما گاهی اوقات این فیبروم ها به قدری کوچک و بدون علامت هستند. که فرد هیچ وقت از وجود آن در بدن خود مطلع نمی شود.

با پیشرفت های فراوانی که امروزه در حوزه تشخیص بیماری ها صورت گرفته است، اما هنوز علت به وجود آمدن فیبروم رحم مشخص نیست اما به نظر می رسد رشد این فیبروم ها وابسته به ترشح هورمون های زنانه در بدن باشد. عوامل دیگری ممکن است در بروز این فیبروم ها تاثیر گذار باشد که شامل:

  • حاملگی
  • سابقه خانوادگی
  • قاعدگی زودرس
  • مصرف بیش از حد قرص های جلوگیری از بارداری

چه زمانی فیبروم ها نیاز به جراحی پیدا می کنند؟

درمورد جراحی فیبروم ها قبل از بارداری ذکر این نکته ضروری است که:

  1. تنها فیبروم هایی باید جراحی شود. که آسیبی به بدن بیمار وارد نمی کند و در بارداری اختلالی ایجاد نمی شود.
  2. معمولا فیبروم های بالای ۵ سانتی متر داخل جداره رحم و یا فیبروم های زیر مخاطی که در داخل حفره اندومتر برجسته شده اند.
  3. فیبروم هایی که مانع لانه گزینی جنین و موجب زایمان زودرس و سقط می شوند.
  4. جراحی فیبروم ها یا به روش هیستروسکوپی یا لاپاراسکوپی یا جراحی باز انجام می شود. اما انتخاب نوع جراحی کاملا وابسته به سایز و محل فیبروم می باشد. همچنین پزشک متخصص زنان با توجه به میزان مهارتش در هر یک از روش های جراحی که ذکر شد می تواند با ایجاد کمترین میزان خونریزی و چسبندگی یک جراحی مفید انجام دهد.

متخصص زنان اصفهان | دلایلی که باعث بروز فیبروم رحم چه هستند ؟

درمان میوم رحم

در صورتی که فیبروم یا میوم رحمی که به طور اتفاقی در سونوگرافی های یک خانم کشف شده، مشکلی برای او ایجاد نکند و علامتی نداشته باشد، درمانی خاصی برای فیبروم اتخاذ نمی شود، اما گاهی ممکن است این فیبروم ها بزرگ شوند یا در محل هایی از رحم قرار گیرند که از رشد جنین در دوران بارداری جلوگیری کنند یا خونریزی ایجاد کنند. در این هنگام درمان فیبروم رحم ضرورت پیدا می کند.

به طور کلی فیبروم ها هیچ درمان دارویی ندارند اما گاهی ممکن است متخصص زنان به خانم هایی که در سنین بالاتر هستند، آمپول های یک ماهه یا سه ماهه از سوی تجویز کند تا از رشد فیبروم جلوگیری کرده و فیبروم را کوچکتر کند.

مصرف قرص های ضدبارداری تاثیری بر روی فیبروم ندارند. اما از آنجایی که منشا تشکیل فیبروم ها هورمونی است. ممکن است مصرف این قرص ها برخی از فیبروم ها را بزرگتر کند.

تا فیبروم از بدن خارج نشود. به پاتولوژی فرستاده و بررسی نشود مشخص نمی شود. چه نوع هورمونی موجب تشکیل فیبروم شده است.