مصرف آموکسی سیلین در بارداری

وقتی باردار هستید، چیزهای زیادی را با جنین در حال رشد خود در رحم به اشتراک می گذارید. اکسیژن و تغذیه از طریق جفت (یکی از قسمت هایی که در زمان بارداری و در رحم خانم حامله تشکیل می گردد جفت است، مواد غذایی و اکسیژن از بدن مادر و از طریق خون مادر وارد می‌شود و از بخش جنینی جفت وارد بند ناف شده و از آنجا هم به جنین منتقل می شود جفت در واقع رابطه بین خون مادر و خون جنین بوده و مواد سالم و زائد را بین دو خون مادر و جنین را انتقال می دهد) منتقل می شود و داروهای مصرفی نیز می تواند به جنین شما منتقل شود.در این بخش از سایت دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان می خواهیم درمورد مصرف آموکسی سیلین در بارداری بحث کنیم.

اکثر داروها ممکن است برای شما بی خطر باشند، اما این احتمال وجود دارد که برخی از آنها به جنین در حال رشد شما آسیب برسانند.

هنوز هم نیاز به دارو در دوران بارداری غیر معمول نیست. اگر در دوران بارداری به یک عفونت باکتریایی مبتلا شدید، ممکن است برای درمان عفونت نیاز به مصرف آنتی بیوتیک مانند آموکسی سیلین داشته باشید.

آموکسی سیلین یک داروی تجویزی است که برای درمان انواع خاصی از عفونت های باکتریایی استفاده می شود. این موارد شامل ذات الریه، برونشیت و عفونت های دستگاه ادراری (uti) است. آنها همچنین شامل عفونت های پوستی، گلو و گوش هستند. این دارو باعث توقف رشد باکتری های مضر در بدن می شود و به این ترتیب باعث از بین بردن عفونت در بدن شما می شود .

در اینجا مواردی است که باید در مورد ایمنی آموکسی سیلین در دوران بارداری بدانید و همچنین عوارض جانبی احتمالی دارو را که ممکن است ایجاد کند و همچنین اینکه چگونه عفونت می تواند بر بارداری شما تأثیر بگذارد توضیح خواهیم داد.

مصرف آموکسی سیلین در دوران بارداری بی خطر است؟

آموکسی سیلین در خانواده آنتی بیوتیک پنی سیلین( پنی سیلین ها شامل: آمپی سیلین، پنی سیلین، آموکسی سیلین، تیکارسیلین و اگزاسیلین ) است. مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها در دوران بارداری بی خطر است، در حالی که مصرف برخی دیگر خطرناک است.

آموکسی سیلین توسط ایالات متحده( سازمان غذا و داروی آمریکا fda) یک داروی گروه b بارداری در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که مصرف آن در دوران بارداری بی خطر است. در تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده هیچ گزارشی درباره آسیب به نوزادان به دلیل مصرف آموکسی سیلین در بارداری وجود نداشت. این دارو درصورتی که خانمی آن را در هر سه ماهه بارداری مصرف کند برای جنین کم خطر محسوب می شود.

آنتی بیوتیک های دیگری نیز وجود دارد که مصرف آنها در دوران بارداری نیز بی خطر تلقی می شود. اینها شامل کلیندامایسین و اریترومایسین هستند. آنها همچنین داروهای دیگری در همان کلاس آموکسی سیلین مانند آمپی سیلین یا پنی سیلین را شامل می شوند. پزشک متخصص زنان شما تصمیم می گیرد که کدام یک از آنتی بیوتیک ها در دوران بارداری برای شما مطمئن تر و بی خطر است.

عوارض آموکسی سیلین بر بارداری

چند روز پس از شروع درمان با آموکسی سیلین باید احساس بهتری داشته باشید. داروی خود را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر احساس بهبودی کردید نباید از دوز دارو صرف نظر کنید یا مصرف دارو را متوقف کنید حتما این را می دانید که برای بهبودی کامل باید دارو را تا اتمام دوره مصرف کنید. مطمئن شوید که دوره کامل درمان خود را به پایان رسانده اید. اگر طبق دستورالعمل استفاده نکنید، ممکن است عفونت دوباره برگردد. این امر همچنین ممکن است باعث مقاومت در برابر آموکسی سیلین شود. این بدان معناست که ممکن است آموکسی سیلین برای درمان عفونت مشابهی که ممکن است در آینده داشته باشید، کارساز نباشد.

شایعترین عوارض جانبی آموکسی سیلین شامل موارد زیر است:

  • استفراغ
  • ناراحتی معده
  • اسهال

اگر این دارو معده شما را ناراحت می کند، سعی کنید آن را همراه غذا مصرف کنید. همچنین حتما آن را با یک لیوان آب کامل بخورید.

مصرف آموکسی سیلین در بارداری | متخصص زنان اصفهان

در برخی موارد، آموکسی سیلین می تواند عوارض جانبی جدی تری ایجاد کند. در صورت بروز عوارض جانبی شدید ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. این شامل:

  • عکس العمل های آلرژیتیک ( ایجاد حساسیت)
  • اسهال خونی یا آبکی
  • کمبود انرژی
  • خونریزی یا کبودی غیرمعمول
  • تشنج
  • خستگی غیرمعمول
  • زرد شدن پوست یا قسمت سفید چشم شما

آنتی بیوتیک ها می توانند باعث اسهال شدید شوند. اگر حداقل دو روز و هر روز دو یا سه بار یا بیشتر اسهال آبکی دارید، یا اگر گرفتگی معده دارید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است عفونت دوم داشته باشید که می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد. پزشک نوع دیگری آنتی بیوتیک برای این مسئله تجویز می کند.


| جهت بازدید از اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان کلیک کنید |


بیشتر بدانید :

اطلاعیه تغییر آدرس مطب دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان

تولد نوزاد خانم بدیعی

تاثیر بارداری بر سلامت دندان

سلامت دندان و دهان در بارداری

جلوگیری از مشکلات دندانی در بارداری