مصرف الکل در شیردهی چه خطراتی دارد؟
مصرف سنگین الکل حتی پس از زایمان یک زن ممکن است بر کودک تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، مصرف الکل در شیردهی خطرناک است. مشابه نحوه انتقال الکل از جریان خون زن به بند ناف و جفت، می تواند از شیر مادر نیز عبور کند. تصور غلط رایج این است که پمپاژ و ریختن شیر مادر به سرعت بخشیدن به روند از بین بردن الکل از بدن یک زن کمک می کند. در حقیقت، تنها یک نوشیدنی چند ساعت طول می کشد تا کاملاً از بدن دفع شود.
در کودکانی که از طریق شیر مادر در معرض الکل قرار دارند. خطر افزایش تاخیر در پیشرفت مهارت حرکتی و سایر شرایط بهداشتی وجود دارد. برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی پس از تولد، یک زن باید در مورد مراقبت از یک نوزاد با یک روان شناس یا پزشک مشورت کند.
اثرات الکل بر سیستم عصبی مرکزی جنین
قرار گرفتن در معرض الکل در رحم در اولین هفته های بارداری شروع می شود. در هفته سوم، الکل بر قلب و سیستم عصبی مرکزی جنین تأثیر می گذارد. با ادامه مصرف الکل مادر، چشم، بازوها، پاها و قلب جنین می تواند تأثیر منفی بگذارد.
در هفته ششم، ممکن است دندان ها و گوش ها تحت تأثیر قرار بگیرند. و اگر مادر همچنان به مصرف خود ادامه بدهد، کام جنین و دستگاه تناسلی خارجی جنین تحت تأثیر قرار می گیرد. این تا هفته دوازدهم یا ماه سوم ادامه دارد.
در هفته دوازدهم تا بدو تولد نوزاد، مغز تحت تأثیر قرار گرفتن در معرض مكرر الكل قرار می گیرد و منجر به اثرات شناختی، یادگیری و رفتاری قرار گرفتن در معرض الكل قبل از تولد می شود.
دکتر فهیمه ثابت
متخصص زنان اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
عوارض مصرف الکل در بارداری چیست؟