کم کاری تیروئید در بارداری و دلایل آن
کم کاری تیروئید ، از شایع ترین اختلالات هورمونی دوران بارداری محسوب می شود. و برآورد شده که 3-2 درصد از زنان باردار به این عارضه مبتلا باشند. به علاوه 20-10 درصد از تمام زنان باردار آزمایششان برای آنتی بادی های تیروئیدی مثبت هستند. برخی مطالعات نشان داده اند که این اختلالات خفیف تیروئید ممکن است در ارتباط با پیامد های بد مادری و جنینی باشد. مقاله حاضر با هدف افزایش آگاهی و ارائه بررسی در مورد اثر نامطلوب کم کاری تیروئید بر نتایج بارداری نوشته شد.
تعامل بین عملکرد تیروئید مادر و جنین چگونه است؟
در 18-20 هفته اول بارداری، جنین کاملاً از نظر تولید هورمون تیروئید به مادر وابسته است. در اواسط بارداری، تیروئید جنین به تنهایی شروع به تولید هورمون تیروئید می کند. با این حال، جنین برای مصرف مقدار کافی ید، که برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است، به مادر وابسته است. سازمان بهداشت جهانی برای حفظ تولید کافی هورمون تیروئید ، مصرف 250 میکروگرم ید را بصورت روزانه در دوران بارداری توصیه می کند. از آنجا که مصرف ید در بارداری در حال حاضر در ایالات متحده کم است. آنها توصیه می کنند که ما زنانی که قصد بارداری دارند. باردار یا شیرده هستند، باید یک مکمل روزانه حاوی 150 میکروگرم ید مصرف کنیم.
شایعترین دلایل کم کاری تیروئید در دوران بارداری
به طور کلی، شایع ترین علت کم کاری تیروئید، اختلال خود ایمنی است که به عنوان تیروئیدیت هاشیموتو ( tsh)شناخته می شود. کم کاری تیروئید می تواند در دوران بارداری به دلیل مشکلات اولیه تیروئیدیت هاشیموتو، عدم مصرف قرص با داشتن کم کاری تیروئید قبل از بارداری، یا درمان بیش از حد تیروئید با داروهای ضد تیروئید، رخ دهد. تقریباً، 2.5٪ از خانمها دارای tsh بیشتر از 6 میلی گرم در لیتر (کمی افزایش یافته) و 0.4٪ نیز دارای tsh بیشتر از 10 میلوگرم در لیتر در دوران بارداری هستند.
خطرات کم کاری تیروئید برای مادر:
کم کاری تیروئید درمان نشده مادر خطر سقط را افزایش داده و با کم خونی مادر، میوپاتی (درد عضلانی، ضعف)، نارسایی احتقانی قلب، پره اکلامپسی، ناهنجاری های جفت و خونریزی پس از زایمان (خونریزی) همراه است. این عوارض بیشتر در خانمهایی که کم کاری تیروئید شدید دارند. اتفاق می افتد. به نظر می رسد برخی از خطرات در زنان دارای آنتی بادی علیه پراكسیداز تیروئید (tpo) نیز بیشتر است. زنان مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند یا علائمی را که دارند به بارداری نسبت دهند.
خطرات کم کاری تیروئید مادر برای جنین چیست؟
هورمون تیروئید برای رشد مغز کودک حیاتی است. کودکانی که با کم کاری تیروئید مادرزادی متولد می شوند در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع، می توانند دارای ناهنجاری های شدید شناختی، عصبی و رشدی باشند. با درمان زودرس، می توان از این ناهنجاری های رشد جلوگیری کرد. در نتیجه، تمام نوزادان تازه متولد شده باید از نظر کم کاری تیروئید مادرزادی مورد غربالگری قرار می گیرند. بنابراین می توان آنها را در اسرع وقت با درمان جایگزین هورمون تیروئید درمان کرد.
کم کاری تیروئید درمان نشده در مادر می تواند منجر به اختلال در رشد مغزی کودک شود. مطالعات اخیر حاکی از آن است که ناهنجاری های خفیف رشد مغزی نیز ممکن است در کودکانی که از زنانی که در این دوران درمان نشده داشته اند به دنیا آمده باشد. وجود داشته باشد. در این زمان ، در مورد غربالگری همه زنان برای کم کاری تیروئید در دوران بارداری، اتفاق نظر کلی وجود ندارد. با این حال، آنها توصیه می کنند که به محض تأیید بارداری در زنان در معرض خطر ابتلا به بیماری تیروئید، مانند زنان با درمان قبلی برای بیش از حد یا کم کاری تیروئید، آزمایش tsh زن را بررسی کنید. سابقه خانوادگی بیماری تیروئید، سابقه شخصی بیماری خود ایمنی، و کسانی که گواتر دارند.
زنان مبتلا به کم کاری تیروئید باید به محض تایید بارداری تست tsh انجام دهند. آنها همچنین باید بلافاصله دوز لووتیروکسین خود را افزایش دهند. زیرا نیازهای هورمون تیروئید در دوران بارداری افزایش می یابد. در صورت تشخیص کم کاری تیروئید، زن باید با لووتیروکسین تحت درمان قرار گیرد تا مقدار tsh خود را نرمال کند.
چه کسی باید برای کم کاری تیروئید در دوران بارداری تحت درمان قرار گیرد؟
زنانی که در سه ماهه اول بارداری سطح tsh بیشتر از 10 میکروگرم در لیتر دارند، باید از نظر کم کاری تیروئید درمان شوند. برعکس، زنانی که tsh زیر 2.5 و یا کمتر دارند، نیازی به درمان لووتیروکسین ندارند. برای زنان مبتلا به کم کاری که tsh آنها بین 2.5 تا 10 است. توصیه های آنها برای درمان متفاوت است. و به اینکه مادر آنتی بادی tpo داشته باشد یا نه بستگی داشته باشد. هنگامی که آنتی بادی های tpo مثبت هستند ، درمان زمانی که tsh بالاتر از 4 باشد توصیه می شود و باید در نظر گرفته شود که tsh بین 2.5-4.0 برسد. در ایران تیروئید باید زیر 3.5 باشه.
| جهت بازدید از اینستاگرام دکتر فهیمه ثابت کلیک کنید |
بیشتر بدانید :
عفونت پس از زایمان طبیعی یا سزارین