همه چیز درباره رابطه جنسی در بارداری
رابطه جنسی در بارداری | اگر بخواهید باردار شوید باید رابطه جنسی برقرار کنید اما آیا امکان رابطه جنسی در بارداری نیز وجود دارد؟ اصولاً داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری بیخطر است مگر اینکه پزشک یا ماما به شما گفته باشد که این کار را نکنید.
رابطه جنسی به جنین شما آسیب نمیرساند زیرا آلت تناسلی مرد نمیتواند فراتر از واژن نفوذ کند. از طرفی، جنین درحالرشد توسط مایع آمنیوتیک رحم و همچنین عضلات قوی رحم محافظت میشود؛ بنابراین تا جای ممکن فعالیت جنسی تأثیری در کودک شما نخواهد داشت، بهشرطیکه عوارضی مانند زایمان زودرس یا مشکلات جفت نداشته باشید.
بااینحال، تغییر میل جنسی شما در دوران بارداری طبیعی است. این مسئله جای نگرانی ندارد و صحبت در مورد آن با شریک جنسی مفید است. ممکن است رابطه جنسی در بارداری برای شما بسیار لذتبخش باشد یا بهراحتی احساس کنید که نمیخواهید این مسئله را برای مدتی تجربه کنید. حتی میتوانید راههای دیگری برای دوست داشتن یا عشق ورزیدن پیدا کنید. مهمترین چیز این است که درباره احساسات خود با شریک زندگی خود صحبت کنید.
روابط زناشویی در دوران بارداری , مجاز یا ممنوع؟
طبق تحقیقات، اگر دوران بارداری شما طبیعی است و هیچ عارضهای ندارید، رابطه در بارداری و رسیدن به ارگاسم خطر ابتلا به زایمان زودرس یا سقط جنین را افزایش نمیدهد. بیشتر سقطها به این دلیل اتفاق میافتند که جنین به طور طبیعی رشد نمیکند. در اواخر بارداری، ارگاسم یا حتی رابطه جنسی میتواند باعث انقباضات خفیف شود و احساس کنید عضلات رحم شما سفت شدهاند.
درصورتیکه بارداری بدون عوارضی دارید و روند شما کاملاً طبیعی طی میشود، تجربیات شما در مورد رابطه جنسی در ماههای مختلف بارداری کمی متفاوت است. در ادامه به علائم و الگوی طبیعی میل جنسی در دوران بارداری اشاره شده است:
- سهماهه اول: حالت تهوع، خستگی یا تحریکپذیری زیاد پستان ممکن است میل جنسی شما را از بین ببرد اما نگران نباشید رفع خواهد شد.
- سهماهه دوم: میل جنسی شما ممکن است کمی افزایش پیدا کند. در حقیقت، افزایش جریان خون و هورمونها در سراسر بدن میتواند ارگاسم را افزایش دهد.
- سهماهه سوم: با نزدیک شدن به زمان تولد ممکن است برقراری رابطه جنسی در بارداری به دلیل بزرگ شدن بیشازحد شکم، برای شما و همسرتان کمی ناخوشایند باشد.
در پاسخ به سؤال آیا ریختن اسپرم در دوران بارداری ضرر دارد؟ باید بدانید که تحریک پستان، ارگاسم زنانه و وجود برخی هورمونها در مایع منی به نام پروستاگلاندینها میتوانند باعث انقباضات رحمی شوند. بههمیندلیل، پزشک شما ممکن است بهمحض مشاهده علائم زیر شما را از برقراری رابطه جنسی در بارداری منع کند:
- خونریزی غیر قابل توضیح واژن
- نشت مایع آمنیوتیک که میتواند خطر عفونت را افزایش دهد
- کاهش قدرت عضلات دهانه رحم و باز شدن زودرس دهانه رحم
- جفت سرراهی یا همان پوشانده شدن کامل یا اندک دهانه رحم توسط جفت
- داشتن سابقه سقط مکرر جنین یا زایمان زودرس
- بارداری چندقلو
اگر احتمال میدهید شریک جنسی شما در طی بارداری با افراد دیگری رابطه جنسی برقرار میکنید، استفاده از کاندوم برای محافظت از شما و کودک در برابر عفونتهای مقاربتی (STI) ضروری است.
تاثیر رابطه بر جنین
علاوهبراین، با وجود انقباضات بیشتر لگن زن، معمولاً مردان در هنگام نزدیکی در سه ماه اول بارداری لذت بیشتری از رابطه میبرند. البته نباید تغییرات سایز پستان و تحریک روانی بیشتر زن و مرد هنگام برقراری رابطه را نادیده گرفت. بارداری باعث افزایش ترشحات واژن میشود و در نتیجه امکان انتقال عفونتهای باکتریایی و قارچی در طی رابطه محدود میشود.
در نهایت اینکه برقراری رابطه جنسی در بارداری به جز اواخر آن، باعث ایجاد یک آرامش ذهنی در زن میشود و مرد نیز امکان تأمین نیاز جنسی خود را خواهد داشت. رابطه جنسی باعث کالریسوزی میشود و میتواند به حفظ تناسب اندام زن و مرد کمک کند. برخی از زوجین دریافتهاند که فعالیت جنسی در دوران بارداری آنها را به یکدیگر نزدیکتر میکند. مطالعهای در سال ۲۰۰۴ نشان داد که رابطه جنسی آنتیبادی IgA را افزایش میدهد، آنتیبادی که به شما کمک میکند تا در دوران بارداری از ابتلا به سرماخوردگی و سایر عفونتها مصون بمانید.
ارگاسم ناشی از یک رابطه جنسی خوب، باعث آزاد شدن هورمون مغزی اندورفین میشود که میتواند به مادر و کودک کمک کند تا احساس خوشبختی و آرامش کنند. باید بدانید که استرس زیاد در بارداری یکی از فاکتورهای خطر مؤثر در بروز بیماریهای ذهنی مانند بیشفعالی یا اوتیسم در جنین است؛ بنابراین رابطه جنسی در بارداری در حفظ تعادل روانی و رفع استرس مادر مؤثر است.
آیا امکان پیشگیری از عوارض احتمالی برقراری رابطه جنسی در بارداری وجود دارد؟
هنوز هم بهعنوان احتیاط، برخی از پزشکان توصیه میکنند که در هفتههای آخر بارداری از رابطه جنسی اجتناب کنید زیرا معتقدند هورمونهای موجود در مایع منی مرد به نام پروستاگلاندینها میتوانند انقباضات رحمی را تحریک کنند و در نتیجه باعث بروز درد یا زایمان زودرس شوند؛ بنابراین خودتان در اواخر ماه هشتم تا نهم به این مسئله توجه بیشتری کنید.
باید بدانید، زمانی که پزشک شما را برقراری رابطه جنسی منع میکند، فقط منظور مقاربت و ارگاسم نیست بلکه شامل تحریک جنسی نیز میشود. بهخصوص اگر در آخرین رابطه جنسی علائمی مانند درد، خونریزی و انقباض لگن را تجربه کردهاید؛ بنابراین در این شرایط برای پیشگیری از عوارض احتمالی برقراری رابطه جنسی در بارداری، از تحریک جنسی با دست یا وسایل جنسی نیز پرهیز کنید زیرا باعث شروع چرخه هورمونهای جنسی در داخل بدن میشود.
مطالب خواندنی دکتر فهیمه ثابت متخصص زنان اصفهان :
- لوازم آرایش بی خطر در بارداری
- استفاده از لوازم آرایشی در طول بارداری
- اندازه ارتفاع رحم و وزن جنین
- متخصص زنان اصفهان
- جراحی توده ی بدخیم تخمدان توسط متخصص زنان اصفهان
- تعریف سندرم پیش از قاعدگی ( pms)
- ترشحات قبل از زایمان
- عوارض آمپول پرولوتون در بارداری
- دردهای قابل توجه در بارداری
- جراحی کیست تخمدان توسط متخصص زنان اصفهان دکتر فهیمه ثابت