پولیپ رحم زنان به چه شکل است؟

پولیپ آندومتر می توانند تکی یا چند تایی باشند. اندازه آنها گرد یا بیضی شکل است و قطر آنها بین چند میلی متر تا چند سانتی متر است. آنها معمولاً به همان رنگ قرمز یا قهوه ای آندومتر اطراف هستند، اگرچه به نظر می رسد که رنگ قرمز تیره تری نسبت به آندومتر دارند.

پولیپ ها از بافت متراکم، بافت فیبروز (استروما)، رگ های خونی و فضاهای شبه غده ای پوشیده شده با بافت پوششی آندومتر تشکیل شده اند. ممکن است پلیپ ها پایه دار یا بدون پایه باشند. پولیپ های پایه دار از قاعده تخت بزرگشان توسط ساقه نازکی (پدیکل) به رحم وصل میشوند. درحالی که پولیپ های بدون پایه با یک پایه صاف به دیواره رحم متصل شوند.پولیپ های پایه دار نسبت به پولیپ های بدون پایه شایع تر است.

تفاوت پولیپ رحم با فیبروم رحم چیست؟

بعضی ها ممکن است پولیپ های رحمی را با فیبروم رحم اشتباه بگیرند. این درحالی است که پولیپ های رحمی در بافت آندومتر ایجاد میشنود ولی فیبروم رحم (فیبروئید) در قسمت بافت عضلانی رحم رشد میکنند .

متخصص زنان اصفهان | پولیپ آندومتر و تفاوت آن با فیبروم رحم

سن بروز پولیپ رحم

پولیپ های آندومتر معمولاً در زنان 40 تا 50 ساله رخ می دهد و در 10٪ از زنان مشاهده می شود. پولیپ های رحمی معمولا در افرادی که در سن یائسگی قرار دارند شایع تر است و بعد از یائسگی شیوع ابتلا به پولیپ رحم کمتر است.

در24-10 در صد از زنانی که بیوپسی آندومتر یا عمل برداشت رحم داشته اند، پولیپ رحم دیده شده است. به علت اینکه بعضی از پولیپ ها بدون علائم هستند این درصد دقیق نیست.

عواقب درمان نکردن پولیپ رحم

به طور کلی انتخاب بهترین روش درمان بر عهده پزشک متخصص زنان است که باید سوابق بیماری و میزان سلامتی فرد را بسنجد و متناسب با آن تصمیم درست را اتخاذ نماید. بنابراین می توان دریافت که نقش یک پزشک جراح و متخصص زنان تا چه اندازه می تواند در روند درمان پولیپ رحم موثر باشد. چنانچه تشخیص به موقع این بیماری انجام نشود، ممکن است تشدید پیدا کند و تا حدی پیشرفت کند که فرآیند فرزندآوری را دچار خلل نماید.