ٱمیکرون در پیک ششم کودکان را درگیر می کند .

عفونت‌های ناشی از ویروس کرونا در بین کودکان شدت کمتری دارد اما تحقیقات نشان می‌دهد با افزایش شیوع سویه بسیار مسری آن یعنی امیکرون ، خطر ابتلاء به کووید در میان کودکان نیز در حال افزایش است، به ویژه آنکه کودکان هنوز واکسینه نشده‌اند.

اطلاعات و آمار ارائه شده نشان می‌دهد که میزان بروز بیماری کووید -۱۹ ناشی از گونه اومیکرون پس از افراد بالای ۶۰ سال، کودکان زیر پنج سال را هدف قرار داده است.

گونه جدید ویروس کرونا با سرعت بالا در حال گسترش بوده و باعث شده است میزان پذیرش کودکان زیر پنج سال در بیمارستان‌ها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

موارد بستری کرونا مثبت کودکان وجود دارد، اما اینکه مشخصاً موارد ابتلاء به سویه اومیکرون را مشخص کنیم، چنین نیست. اگر به موردی مشکوک شویم برای بررسی‌های بیشتر تست‌ها را به آزمایشگاه مرجع ارسال می‌کنیم.

متخصص زنان اصفهان | واریانت اومیکرون چه علایمی نشان می دهد ؟

اما همچنان به دلیل بروز آنفلوانزا و کرونا موارد بستری وجود دارد. علائم شاخص ابتلای کودکان به کرونا آبریزش بینی، سرفه، تب و لرز، گلو درد، اسهال و استفراغ در کودکان شایع است که نسبت به گذشته تغییری نداشته است. مطالعات هنوز برای شدت بیماری‌زایی اومیکرون در کودکان کامل نیست و باید این مطالعات کامل‌تر شود. البته عده‌ای از متخصصان در مورد علائم مربوط به اومیکرون گفته‌اند . در کودکانی که به اومیکرون مبتلا شده‌اند.  عمدتاً عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مانند تب، آبریزش بینی، گلودرد، بدن درد و سرفه خشک مشاهده شده است.

اگر بچه ای دچار تب طولانی، افزایش تنفس، سخت نفس کشیدن، بی اشتهایی، اسهال و استفراغ شدید، خواب آلودگی و تحریک پذیری شد حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کند.

قبل از مراجعه به پزشک حتما تب کودک را مهار کنند و اگر تب ۳۷.۸ درجه به بالا بود به کودک تب بر استامنیوفن بدهند.

 

متخصص زنان اصفهان | امیکرون

ضرورت رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای کودکان

رئیس مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان به خانواده‌ها توصیه می‌کند: در حال حاضر در استان اصفهان علائم خطر ابتلاء به سویه امیکرون نشان داده می‌شود . و قریب به ۷۷ نفر تاکنون در استان مبتلا به این سویه شدند. و این موارد تست‌های تشخیصی از این سویه جدید است. افراد مبتلا در جامعه در حال گردش هستند و آمارهای مبتلایان در واقع بیش از این موارد است و به طور یقین هر روز آمار ابتلاء به سویه امیکرون بیشتر از قبل می‌شود . و با توجه به اینکه تست تشخیص این سویه کم است همه موارد را نمی‌توانند تشخیص دهند. کشورهایی که آمارها را به خوبی گزارش می‌دهند به دلیل این است که تعداد تست‌های تشخیصی آنها بسیار بالا است.

وی تاکید می‌کند: با توجه به اینکه علائم سویه «اومیکرون» مانند سرماخوردگی است . بسیاری از خانواده‌ها برای انجام تست دیرهنگام اقدام می‌کنند و احتمال دارد بهبود هم پیدا کنند . و تست تشخیصی را انجام ندهند. اگر این فرصت فراهم شود و تست‌های تشخیصی انجام شود آمار مبتلایان در واقعیت بسیار بیش از این موارد است. بنابراین رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای کودکان به دلیل سیستم ایمنی بدنی ضعیف‌تر آنها باید مورد توجه والدین باشد.

 

 

متخصص زنان اصفهان _ دکتر فهیمه ثابت